A Zsombó SE hétvégi meghívásos tornájára a csapat elutazását az időjárási körülmények nem gátolták meg, így esélyesként utazhatott, és vághatott neki a színvonalas gyerektornának. A meghívott szentesi csapat lemondta a részvételt, így ellenfeleik a rendező hazaiakon kívül, a Tompa együttese volt. Dupla fordulóban küzdöttek az elsőségért a csapatok, a vásárhelyiek fiú-lány vegyes felállásban szálltak harcba. Az egyesület weboldalán az élő eredményközlést közel 500-an követték figyelemmel, szurkoltak a vásárhelyi győzelemért.

A Zsombó elleni első mérkőzésükön bár végig vezettek a Kézisulisok, ám jelentősen tudásuk alatt játszottak, így nehézzé tették maguknak a mérkőzést. A csapatból Rákos, illetve a kapus Rácz nyújtott kiemelkedőt. Nekik köszönhetően sikerült legyőzni a lelkesen küzdő hazaiakat. A második mérkőzést a Tompa csapata ellen, a lányok magabiztosan, 8:1-es eredménnyel hozták, az egyébként remek összetételű együttessel szemben. Mivel dupla fordulós volt a verseny kiírása, ezért még egyszer összecsapott mindhárom gárda egymással. Következett a torna legkiélezettebb csatája a rendező együttessel, akik ellen az idény leggyengébb játékát mutatták a vásárhelyiek. Az első perctől kezdve a hazaiak vezettek, néhol már 4 gólos előnnyel is, a Kézisulisok többször is egyenlítettek, ám döntetlennél egyszer sem tudták átvenni a vezetést. Koczka Gergő és Koczka Dorina minden lehetséges fortélyt bevetett, ám az az együttes, amely a Pick Szegedet is legyőzte nemrégiben, most nem tudott nagyot játszani, egygólos vereséget szenvedtek. A vereség ellenére a csapat tornagyőztesként zárt, köszönhetően az első mérkőzésen aratott kétgólos sikerének. Az utolsó összecsapását már magabiztosan hozta a Koczka csapat, a Tompaiakat 13:5-re győzték le. A remek szezont produkáló együttes immáron háromszoros tornagyőztes!

Eredmények:

Zsombó – Koczka Kézisuli 8:10

Koczka Kézisuli – Tompa 8:1

Tompa – Zsombó 11:3

Koczka Kézisuli – Zsombó 13:14

Tompa – Koczka Kézisuli 5:13

Zsombó – Tompa 19:2

 

A torna végeredménye:

  1. Koczka Kézisuli
  2. Zsombó SE
  3. Tompa

A torna legeredményesebb Koczka Kézisulis játékosai:

Rákos 19 gól (a torna gólkirálya), Baranyi 12 gól, Konyecsni 6 gól

 

Koczka Gergő:

Köszönjük ezt a színvonalas tornát a Zsombó SE-nek! Mindig szívesen játszunk velük, veszünk részt a rendezvényeiken, remek együttműködő partnereink. Egyúttal gratulálok is nekik, mert igencsak megnehezítették a dolgunkat, nagy küzdelem árán tudtuk csak az elsőséget elhozni. A nem várt vereség óva int mindenkit az elbizakodástól, és még keményebb munkára készteti a csapatot. Egyre közelebb az Erima Gyermekbajnokság kezdete (február 2-án Kalocsán játszunk), gyorsan javítanunk kell az apróbb hibáinkat. Büszke vagyok a csapatomra, hogy az idei szezonban immáron a harmadik tornagyőzelmet érték el.

 

Forrás:
www.koczkakezisuli.com – Koczka Kézisuli sajtócsapata