Azokon a településeken, ahol a 10 mikrogramm/liter feletti ez az érték, átmeneti megoldásként az országban sok helyen, így Csongrád megye több településén is a Honvédelmi Minisztérium (HM) által kidolgozott terv szerint valósul meg az egészséges ivóvíz biztosítása. Bordányban jelenleg 13 mikrogramm/liter ez az érték, a kistérségi szintű ivóvízminőség javító program már folyamatban van.

A Magyar Honvédség, és ezen belül az MH 5. Bocskai István Lövészdandár a rendelkezésre álló katonai képességeivel hozzájárul az egészséges ivóvízzel nem rendelkező településeken élő lakosság ivóvízzel történő ellátásához. A katonai szervezetek addig segítik a lakosságot, amíg a fennálló problémára végleges megoldás születik. Bordányba zacskós ivóvíz szállítására kerül sor, a tiszta ivóvizet ugyancsak a Magyar Honvédség szállítja majd a településre.

A bordányi önkormányzat 2012. december 27-től palackos ásványvizet biztosított a lakosság számára, amelyhez a Polgármesteri Hivatalban férhettek hozzá. Idén január 21-től azonban már a Védelmi Központban zacskós ivóvizet biztosítanak a lakók számára. A helyi lakcímmel rendelkezők minden héten hétfőn, szerdán és pénteken élhetnek ezzel a lehetőséggel.

Forrás: bordany.hu