A Gastro-Ker Alapítvány pályázati támogatást nyert ennek a pályaorientációs nyílt napnak a megvalósítására, ennek keretében rendeztük meg a „Mi legyek, ha nagy leszek?” elnevezésű rendezvényt – fogalmazott Földesi Gábor, az alapítvány kuratóriumának elnöke január 22-én. A nyílt nap a Fekete Sasban volt, ahol a bemutatók során 7. és 8. osztályos gyerekek az iskolában tanított szakmákkal ismerkedhettek meg. A diákok csomagolási és ügyességi bemutatókon és versenyeken is részt vehettek, ezen kívül többek között marcipánból díszeket készíthettek és mixergépeket próbálhattak ki.

A tanulók nem csak a vásárhelyi, hanem a környező települések iskoláiból is érkeztek. Néhányukat szüleik, vagy pedagógusaik kísérték el, és nézték, ahogy a gyerekek a vendéglátás rejtelmeibe merülnek. Sokan kipróbálták, hogy milyen poharakkal teli tálcával szlalomozni az akadályok között, de szívesen kóstolgatták a mixerek által készített koktélokat is.

A nyílt napok segítenek dönteni a diákoknak, hogy melyik szakterületet válasszák, ugyanis a bemutatók során jobban bepillantást nyernek a szakmák hátterébe – folytatta Földesi Gábor, aki hozzátette, a nap folyamán a Fekete Sas vörös szalonjában a szülők és az általános iskolás tanárok szakképzéssel kapcsolatos kérdéseire is választ adtak.

Megyeri József