Az ítéletet a vádlott tudomásul vette. Az ügyész a vádlott terhére, a büntetés súlyosítása, a vádlott védője elsődlegesen a vádlott felmentése, másodlagosan enyhébb büntetés kiszabása érdekében fellebbezett, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

Az I. fokú ítélet szerint a vádlott 1998 júliusától kezdett el dolgozni a Pankota Pig Kft.-nél úgy, hogy 2002. január 1-ig könyvelői, ezt követően 2009. május 15-ig főkönyvelői beosztásban dolgozott.  Emellett 2004 júliusától a cég egyik ügyvezetői tisztségét is betöltötte. A vádbeli időszakban a Pankota Pig Kft. konkrét könyvelését a vádlott végezte, aki jogosult volt a pénztárhoz való hozzáféréshez is.

A vádlott, ügyvezetőségének ideje alatt, 2004. május 3. és 2009. május 15-e között rendszeres haszonszerzésre törekedve a Pankota Pig Kft. pénztárából és folyószámláiról különböző összegeket tulajdonított el. Részben valótlan tartalmú, fiktív számlákat állított be a cég könyvelésébe, és a számlák ellenértékének felvétele után az összeget saját céljaira fordította. Más esetekben a kft. valamely bankszámlájáról a számlavezető pénzintézet pénztárából, vagy bankjegykiadó automatákból, illetőleg a cég valamely üzleti partnerétől különböző nagyságrendű pénzeket vett fel. Ezt részben jogcím nélkül, önmaga részére munkáltatói kölcsön, illetve munkabér előleg címén kiutalta, részben pedig a pénztárba történő befizetés, illetőleg bevételezés nélkül saját céljaira fordította. Míg további összegek esetében a saját személyes használatára vásárolt tárgyakról és eszközökről kért számlákat beállította a kft. könyvelésébe, és a pénzt tulajdonította el. Összességében a vádlott több mint 50 millió forintot sikkasztott el.

A vádlott az általa eltulajdonított készpénz hiányának leplezése érdekében 2006-os üzleti évről szóló beszámolóban a valós adatoktól eltérő adatokat tüntetett fel, és meghamisította a bankszámlakivonatot. 2009-ben megismételte a bankszámla kivonat hamisítását, és a meghamisított egyenlegközlőt adta át a Kft. ellenőrzését végző könyvvizsgálónak – áll az i. fokon eljáró bíróság ítéletében.