Ezen az estén a kortárs képzőművészet találkozik a kortárs költészettel a budapesti Várfok galéria köré csoportosult alkotók műveit bemutató, Kontrasztok vonzásában című tárlathoz kapcsolódóan – tájékoztatta Fábián Barbara, az intézmény sajtóreferense az MTI-t.


A slam poetry egyik legnagyobb érdeme, hogy pár év alatt képes volt újra népszerűvé tenni az irodalmat a fiatal generáció körében, a The New York Times című amerikai lap megfogalmazása szerint újra szexivé tette a költészetet – emlékeztetett a szóvivő.

A különleges tárlatvezetésre hárman vállalkoztak: Süveg Márk, vagyis Saiid a népszerű Akkezdet Phiai csapatból, az első magyar slambajnokság győztese, az antwerpeni Európa-bajnokság ötödik helyezettje; Mavrák Katalin, vagyis Hugee és Németh Péter, azaz MC Zeek, a bejegyzés alatt álló budapesti slam poetry egyesület elnöke és alelnöke, slamköltők.

A versek sajátos jellemzője a jelenre való reflektálás és az erős társadalomkritika. A Reök-palotában január 27-ig látható műveken megjelenik a fogyasztói társadalom kritikája, a művészeti szcéna korruptsága, a nagyvárosi izoláltság.

Forrás: MTI