Kwon Young Sup, a Koreai Kulturális Intézet igazgatója először járt Hódmezővásárhelyen, aki eredetileg a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Egyesület meghívására érkezett az alföldi településre, ugyanis a csapat pénteken tartotta évzáró gáláját.

Előtte azonban dr. Havasi Katalin, képviselő, Fekete Ferenc képviselő, sporttanácsnok és dr. Nagy Imre, múzeumigazgató vezették körbe a megújult városban az igazgatót. Kwon Young Sup csodálta a települést. Eddig csak a taekwondo miatt hallott Vásárhelyről, de most maga is megtapasztalta, hogy Vásárhely egy igazi művészváros. Mindezek mellett elmondta, hogy a magyar és a koreai kultúra tényleg hasonlít egymásra.

– Úgy éreztem magam, mint egy koreai múzeumban – fogalmazott Kwon Young Sup, aki szerint elképzelhető egy együttműködés a két nép között.

A fővárosi Koreai Kulturális Központba folyamatosan érkeznek koreai művészek, akik várhatóan Vásárhelyen is bemutatkozhatnak majd. Mindezek mellett van lehetőség arra, hogy magyar csoportok utazzanak Koreába, de egy cserediák program kialakításáról is szó lehet. Továbbá, akár az Őszi Tárlaton is bemutatkozhatnak a koreaiak. Ezek egyenlőre tervek, még tárgyalások fognak zajlani az ügyekben.

 

Antal Sándor