A meteorológiai szolgálat piros riasztást adott ki Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron, Somogy és Veszprém megyék területére, így aki teheti, az ezekbe a térségekbe tervezett utazását halassza el. Ha az utazás nem várhat, csak teli tankolt járművel és téli gumikkal keljenek útra, az autóban vigyenek magukkal ivóvizet, meleg takarót, rövid nyelű hólapátot és síkosság mentesítő anyagot. Amennyiben út közben elakadnak, vagy veszélyhelyzetbe kerülnek, a 105-ös és 112-es segélyhívó számokon kérhetnek segítséget.

– A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megerősíti ügyeleti szolgálatát és aktivizálja veszélyhelyzet-kezelési csoportját – tájékoztatott Szatmári Imre tű. ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója, hozzátéve: folyamatosan tájékoztatják, és szükség esetén összehívják a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság keretében működő Katasztrófa-elhárítási Munkacsoport tagjait.

Azok, akik úton rekednek, vagy ellátásuk veszélybe kerül, a 105-ös és 112-es hívószám mellett a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság telefonszámán, a 62/621-280-as telefonon is kérhetnek segítséget. Mindezek mellett a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok telefonszámain is fogadjuk a hívásokat: Szeged: 62/533-040, Hódmezővásárhely: 62/535-180, Szentes: 63/561-041, Makó: 62/510-740, Csongrád: 63/571-265.

Az időjárásról és a kialakult helyzetről az igazgatóság honlapján folyamatosan frissülő tájékoztatást biztosítunk – mondta el Arany-Tóth Attila, a megyei szervezet szóvivője.