Ez a hobbim, ez éltet, a virágok és tájak szerelmese vagyok. Második alkalommal járok Hódmezővásárhelyen, néhány évvel ezelőtt is volt már itt egy kiállítás a festményeimből – kezdte Gyöngyösi Károly a promenad.hu-nak. A művésztől megtudtuk, az utóbbi 10-12 évben foglalkozik komolyabban a festészettel, ez idő alatt körülbelül 600-at festett, amelyekből most 25-26 tekinthető meg a könyvtárban.

A január 22-ei Magyar Kultúra Napja alkalmából egy rendezvénysorozat veszi kezdetét a városban, melynek ez a nyitórendezvénye – mondta a 11 órakor kezdődő megnyitón Soós Csilla, a Németh László Városi Könyvtár igazgatója. A megnyitót Sás Péter színművész verselése színesítette, amely során Radnóti Miklós verset is végighallgathattunk, valamint Gyöngyösi Károly menedzsere, Balda Dóra is megosztott néhány gondolatot a festő műveiről.

Többek között üvegre, fára, vászonra és faroslemezre dolgozok, legtöbbször meleg színekkel, mint a vörös, sárga és piros árnyalatokkal – fogalmazott nyilatkozatában Gyöngyösi Károly. A vásárhelyi kállításon olyan képet is megtekinthetünk, ami a festő velencei kirándulásának élményeiből származik, de olyat is, amely a háza udvarát ábrázolja. Kiderült, festményei az ország több pontján, de még az erdélyi Marosvásárhelyen is jártak már kiállításokon.

Az elkövetkezendő hetekben Gyöngyösi Károly kiállítására minden érdeklődőt szeretettel várnak a Németh László Városi Könyvtárba.

Megyeri József