Az ellenfél nem verhetetlen, de egy rutinos, igen jó csapat. Rendkívül erős a kezdőötöse (jellemző, hogy átlagosan 34 percet töltenek a pályán), a cserék viszont nem sokat tudnak hozzátenni. Ideális a csapatszerkezetük: két erős, testes center, két ügyes, jól védekező, jól dobó mezőnyjátékos és egy kiváló, keveset hibázó irányító. Ha jó formában játszanak, triplákból és a palánk alól is veszélyesek.
Meccsenként átlagosan 12-14 pontot dobnak. Az eddigi 11 mérkőzésükön  a 4-es Tóth Tamás 149, a 15-ös Magyar László 146, a 13-as Lajsz Gergő 135, a 10-es Kóthay László 134, a 6-os Pöstyéni Zoltán pedig 131 pontot dobott. A  cserejátékosok összteljesítménye mindössze 107 pont.

Nagy iramot kell diktálnia támadásban a Kosársulinak, védekezésben pedig űzni/hajtani kell az ellenfelet. A védekezéssel és lepattanó szerzéssel a Kecskemét ellen sem volt gond. Bár nem dobott kimagasló formában a Nyilas/Vas/Czibere trió, azért bevágtak 6 triplát és összebrusztoltak 41 pontot.
A mérkőzés kulcskérdése ezúttal is a magabiztos irányítás lesz. Amennyiben Szilágyi és Vejinovics keveset hibázik, és a kosárszerzésben is szerepet vállal – szinte biztos a győzelem.
Ezen kívül még ott van Utasi, Schéda és Mócsai is – akik mindhárman remekül védekeznek, és kosárra is veszélyesek.
A közönség szerepe rendkívül fontos lesz: teltházas nézőtér mellett nem maradhat el a hazai siker.
A belépés továbbra ingyenes.

Péntek 18.30, Hódtói Sportcsarnok.