Vásárhelyi Kosársuli – Kiskunfélegyházi SI 48-33 (14-7, 18-7, 10-11, 6-8)

legjobb dobóink: Mihály M. 17, Horváth M. 16, Kun G. 11

A több mint 130 km-es utazás után a magassági fölényben lévő Kiskunfélegyháza ellen kicsit fáradtan mozogtak a fiúk és nagyon sok dobást hibáztak el, de ezt sikerült a  remek védekezéssel ellensúlyozni. A félidőre mindössze 14 pontot engedélyeztek az ellenfélnek, amivel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés, így a második félidőben mindenki játéklehetőséghez jutott a Vásárhelyi csapatban. A mérkőzés végén 48 – 33 állt az eredményjelzőn.

Kalocsai KE – Vásárhelyi Kosársuli 25-49 (6-14, 11-13, 4-12, 4-10)

legjobb dobóink: Mihály M. 18, Erdélyi D. 8, Horváth M. 7

 

Rövid pihenő után a házigazda Kalocsa elleni találkozó következett. Ezen a mérkőzésen is az elsőhöz hasonló forgatókönyv szerint zajlottak az események. A házigazdák magassági és súlybeli fölényük ellenére,szinte képtelenek voltak kosarat dobni a szinte tökéletes zónavédekezés ellen, míg vásárhelyi oldalon Mihály Miklósék ontották a szebbnél szebb kosarakat. Utasi Gábor ezen a találkozón is lehetőséget adott minden játékosának a bizonyításra, akik éltek is a lehetőséggel. A mérkőzés végeredménye 49 – 25 lett.

Utasi Gábor edző: “Mindkét mérkőzésen a védekezésre helyeztük a hangsúlyt, amit a játékosaim szinte tökéletesen végre is hajtottak. Az 58 kapott pont még egy mérkőzésen is kiváló, nemhogy kettőn. Vas Péter kollégámmal folytatjuk a megkezdett munkát, melynek ha nem is idén, de a elkövetkező években meglesz a gyümölcse.”

 

Forrás: dr. Elek András