Hozzávalók:

A palacsintához:

25 dkg liszt

3 db tojás

3 dl tej

2 dl szénsavas ásványvíz

1 csipet só

1 evőkanál cukor

A sütéshez:

étolaj

A töltelékhez:

1 kg tehéntúró

10 dkg mazsola

20 dkg kristálycukor

tejföl /ha szükséges/

4 db tojássárgája

2 db citrom reszelt héja

2 csomag vaníliás cukor

A díszítéshez:

reszelt étcsoki

 

 

Elkészítés:

A hozzávalókból kicsit vastagabb palacsintákat sütünk a megszokottnál /8-10 darabot/. 

A mazsolát beáztatjuk. A túrót áttörjük, elkeverjük a tojások sárgájával, a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a lecsepegtetett mazsolával. Ha száraznak találjuk a tölteléket, 1-2 evőkanál tejfölt adhatunk hozzá. 

A palacsintákat egyesével megkenjük és egymásra rakjuk. A tetejét és az oldalát is megkenjük a túrókrémmel. Reszelt csokival díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!