Szeptember közepe óta három féle tánccal készülünk: tradícionális angol keringővel, cha cha cha-val, valamint új műfajjal is megismerkedtek a diákok, ugyanis egy musicalszámot is végigtáncolnak – tudtuk meg Vargáné Fogarassy Judit balettmestertől. A 46 táncpárt két csoportra osztották, különben nem férnének el a táncparketten.

Mindenki választhatott, hogy melyik táncot szeretné előadni a bálon, de egyik sem számít könnyűnek – folytatta Vargáné Fogarrasy Judit, aki elmondta, eddig még nem volt példa arra, hogy heti három táncpróbát is tartsanak, mint ebben az évben. Ezen kívül kiderült, a táncosok már a kartartásoknál és a stílusgyakorlatoknál tartanak, valamint a báli kellékek, mint például a fiúknak a sétabotok, Amerikából érkeztek.

Török Dorottya 12.b osztályos tanuló elmondta, angol keringőt és cha cha cha-t táncol, amit azért választott, mert szereti a latin táncokat. Hihetetlennek tartja, hogy pár nap múlva már a bálon rophatja, amelyhez partnernek osztálytársát, Széll Tamást választotta.

A Németh László Gimnázium és Általános Iskola diákbálját január 19-én rendezik meg a Fekete Sas báltermében.

Megyeri József