Selmeczi Gabriella, a kormánypárt szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy Magyarország 2010-ben két nagy problémával szembesült, az államadósság magas mértékével és az alacsony foglalkoztatottsággal. Utóbbival kapcsolatban is – mint fogalmazott – történelmi mélypontról indultak, hiszen a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány nemcsak az államadósságot, hanem a munkanélküliség mértékét is megduplázta. Mára azonban már látszanak az eredmények, hiszen sikerült növelni a foglalkoztatottak számát – tette hozzá.
A Fidesznek különösen fontos, hogy a munkaerő-piaci szempontból leginkább veszélyeztetettebbek, az 55 évesnél idősebbek, a szakképzetlenek és a gyesről, gyedről visszatérő kismamák munkát találjanak – hangsúlyozta Selmeczi Gabriella.
Kontur Pál, a Fidesz munkástagozatának vezetője a sajtótájékoztatón rámutatott: “ha van munka, van minden, ha nincs munka, semmi nincs”.
“Nekünk munkásoknak, alkalmazottaknak, kisembereknek munkahelyünk és az ott elérhető jövedelem adja a becsületünket, az otthon biztonságát” – fogalmazott, hozzátéve, hogy ezért segélyek és félresikerült átképzések helyett tartós és biztonságos munkahelyekre van szükség.
A munkahelyvédelmi akcióterv Kontur Pál szerint éppen ezt szolgálja, hiszen az a 25 évesnél fiatalabb, az 55 évesnél idősebb és a szakképzetlen munkavállalók esetében felére csökkenti a munkáltatói járulékot, a tartósan munkanélkülieket vagy gyesről, gyedről visszatérőket foglalkoztató munkaadóknak pedig egyáltalán nem kell megfizetniük a 28,5 százalékos járulékot.

 

Forrás: MTI