– illusztráció –

Mind a hatóság, mind a cégvezető arra kíváncsi, történt-e szabálytalanság, törvénytelenség a telepen az elmúlt időszakban. A vizsgálat lezárulta után az esetről részletes tájékoztatást nyújt a cég vezetése.

A makói gyepmesteri telepen a kóbor és elhullott állatok, valamint az állati eredetű hulladékok begyűjtését végzik szakemberek a város területén. Csaknem egy évvel ezelőtt adhatta át Makó közösségének Buzás Péter polgármester a város jelentősen megújult gyepmesteri telepét.

Az Igási úton lévő gyepmesteri telep épülete korábban igen elaggott volt, az egy évvel ezelőtti körülmények teljeséggel méltatlanok voltak egy környezettudatosan működő város számára. A fejlesztéssel a 24 órás, önkiszolgáló gyepmesteri szolgálat is megoldhatóvá vált Makón. Az építkezésnek köszönhetően állathoz, emberhez méltó, a jogszabályoknak megfelelő környezetbe került a gyepmesteri telep. Ez feltehetőleg ma is így van – attól függetlenül is, hogy a gyepmesteri telepen elhullott állatok vannak, amelyek látványa nem szívderítő.
A Makói Kommunális Nonprofit Kft. a szerbiai Kikinda Község Önkormányzatával együttműködve még 2009-ben nyújtott be pályázatot a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Programra (HU-SRB) „Animal Health Responsibility” (Felelősségtudatos Állategészségügy) címmel, melyet a monitoring bizottság támogatott. A beruházás teljes bekerülési összege nettó 78 658 EUR (20 millió 844 ezer 370 Ft), a szükséges önerő 5 % volt.
Makó Város Önkormányzatának cége, a Kommunális Nonprofit Kft. is elkötelezett abban, hogy az itt élők számára minőségi és a legjobb színvonalú városi szolgáltatásokat nyújtsa. Erre törekszik a város területén megtalálható háziállatok esetében is. Éppen ezért fontos, hogy megnyugtatóan kiderüljön, a gyepmesteri telepen a hatályban lévő előírásoknak megfelelően történik a kóbor kutyák és az állati tetemek kezelése – áll Nagy Nándor, a Makói Kommunális Nonprofit Kft. ügyvezetője közleményében.

Nagy Nándor hírportálunknak elmondta: a rendőrséggel együttműködve vizsgálják a gyepmesteri telepen történteket, s várhatóan jövő hét elején már tájékoztatnak is az eredményről..
A rendőrség állatkínzás gyanúja miatt indított eljárást az ügyben – közölte hírportálunkkal Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.