A KRESZ úgy határoz, hogy amely útvonalon van kijelölt kerékpárút, csak azon lehet kerékpárral közlekedni. Ám Kisteleken a Kossuth utcai kerékpárút nem a posta oldalán van, és a közlekedési szabályok szerint az ott épült szervizúton egyik irányban sem szabad közlekedni kerékpárral.

Több fórumon felmerült már ez a probléma – leginkább az idősek körében, akik nem szívesen mennek át a főút másik oldalára kerékpárral azért, hogy száz-kétszáz métert ott kerekezzenek, aztán térjenek vissza, és sokan nem értették, miért nem szabad elgurulni a postáig.

Ezt az életszerűtlen helyzetet sikerül megoldani azzal, hogy a szervizútként megépült szakaszon is kijelöl az önkormányzat mindkét irányba kerékpársávot, és közlekedési táblákat is helyeznek ki – mondta el Sándor Attila, a Kisteleki Kerékpáros Egyesület elnöke, egyben az önkormányzat munkatársa. Hozzátette: ez ügyben több egyeztetés és hatósági szakemberekkel közös bejárás után sikerült megtalálni a megoldást. A táblákra és a munkára már árajánlatot kért Kistelek Város Önkormányzata.

Molnár Attila