Az ünnepekkel együtt jár a nagy étkezés is. Karácsonykor és szilveszterkor is a megszokott mennyiség többszörösét fogyasztják általában az emberek, ami nagyon megterheli a szervezetet. Fekete Edit elmondta, hogy tapasztalatai szerint a sok édesség elfogyasztása miatt a lép energiaszintje csökken. Ilyenkor érdemes a csokoládé és a cukor mérséklése, amivel javíthatunk állapotunkon.

Az elfogyasztott liszt és tej mennyisége is puffadást okozhat, ilyenkor a diéta javasolt. Fekete Edit hangsúlyozta, hogy nem a koplalásra kell gondolni, hanem az egészséges táplálkozásra. Mozgás nélkül azonban a fogyás elképzelhetetlen – tette hozzá vendégünk, aki a hallgatók kérésére elmondta, az ananász fogyasztása segít, hogy testsúlyunk csökkenjen.

A közérzetünk javítására is hasznos a Meridián 3-1-2 torna. A természetgyógyász elmondta, hogy a módszer elnevezésében a 3 azért van, mert 3 akupunktúrás pontot (vastagbél, szívburok és gyomor meridián) masszíroznak. Az 1 a hasi légzést jelenti, mely azért fontos, mert hasunkon 9 meridián található. A 2 pedig a két lábon való fizikális gyakorlat, ami lehet például biciklizés, futás, gyaloglás vagy guggolás. A módszer mindössze 18 percet vesz igénybe, de a hatékonyság érdekében érdemes hetente többször is végig csinálni.

A Yin-Yang Klinika megtalálható Hódmezővásárhelyen, a Teleki utca 54. szám alatt. Telefonon a 30/4541587-es számon lehet bejelentkezni.

 

Nagy Ágnes