Jeneiné Vidács Mária kifejtette: két éve még 32 és félmilliós forráshiánnyal dolgozott az önkormányzat, tavaly 17 és fél millió forint forráshiánnyal tudták az évet indítani. Egész évben küszködtek a kifizetésekkel, volt olyan hónap, hogy 15 millió forint kifizetési elmaradásuk volt. Ez a probléma egészen november végéig fennállt, mivel az első 17,5 millió forintos ÖNHIKI igényre a pályázaton csak 3,5 millió forintot kapott a község. A második, szeptemberi pályázaton azonban közel 20 milliót sikerült behozni Ópusztaszer költségvetésébe.

Ópusztaszer gazdasági vezetője az állami konszolidációról beszélve elmondta: a nyolcmilliós folyószámlahitelükre, illetve az Ópusztaszer-Pusztaszer összekötő útra, és a közösségi közlekedésfejlesztésre felvett önerőhitel tartozásukra nincs tovább gondjuk, a községnek közel 45 millió forint hitele szűnt meg.

Az idei év nagyon sok változást fog hozni, még nem ismertek a konkrét bevételi és kiadási sarokszámok, ezeket a közigazgatás átszervezése és az országos költségvetés még nagymértékben változtatja, ennek ellenére derűlátóan néz a 2013-as év elé.

Molnár Attila