Dr. Martonosi György elsőként az elmúlt évről számolt be a megjelenteknek. Nagy átalakulások történtek az országban, melyek érintettek minket is, így az egyik fontos célunk volt, hogy felkészüljünk ezekre. Ilyen volt a járási megállapodás megkötése, valamint az iskola átadása az állam kezelésébe. Mindezek mellett lezártuk a közmunka programokat, melynek kapcsán megtörtént a Gazdainformációs Központ megnyitása is, de nagyon fontos volt a szennyvízberuházás elindítása – számolt be röviden a 2012-es esztendőről a polgármester.

Az elmúlt év tele volt bizonytalansággal, de a végére a különböző állami támogatásoknak köszönhetően nyugodt évet zártunk – zárta évértékelőjét a település első embere.

2013-ban nagyon fontos lesz, hogy a működőképességünket fenntartsuk. Megmaradt az óvoda, a kulturális és szociális intézmények működtetése, fenntartása – kezdte dr. Martonosi György az idei terveket, aki hozzátette: tovább visszük a közfoglalkoztatási programot, melyre a pályázatainkat már beadtuk, melyek közül mindegyik nyert. 2013-ban összesen 95 millió forintból 61 főt foglalkoztatnak majd, de ebből a pénzből jut beruházásokra is, hiszen közel 40 milliót fejlesztésre kell költeniük.

Így aztán a Gazdainformációs Központot tovább fejlesztik, valamint idén befejeződik a szennyvízprojekt is.

Antal Sándor