“A szakasz elején egy krátert nem vettünk észre, ami átrendezte egy kicsit a kamion elejét, de szerencsére nem történt nagy baj, ez egyáltalán nem befolyásolta a teljesítményünket” – nyilatkozta az Opel Dakar Team kamionversenyzõje, aki azt is hozzátette: a kamionoknál nem egyedi eset, hogy nem látják, hova érkeznek.

“A felfelékben lendületbõl mentünk, mert csak úgy van esélyünk feljutni, láttuk is néhány ellenfelünket, akik lelkesen homokoztak a domboldalban. Ezt nem szerettük volna átélni, úgyhogy gyorsítottunk, dudáltunk, hogy hallják, jövünk és felrohantunk a dombokra. A helyzet az, hogy a mi kamionunkkal így, vagyis lendületbõl kell menni, mert nincs is az ereje teljében, ráadásul tele van alkatrésszel, úgyhogy ez az egyetlen mód” – mondta Darázsi.

A csapat egyébként a 32. pozícióban ért célba az első szakasz után. Az autósok között a legjobb helyről a Szalay Balázs-Bunkoczi László páros várhatja a folytatást, egészen pontosan a 39. helyről.
Vasárnap Pisco környékén marad a mezőny, a rajt és a cél is ott lesz, de közben 327 kilométert kell megtenniük a versenyzőknek a sivatagban.

 

Forrás: Hír24