Hódmezővásárhely életében már hagyomány, hogy minden év első újszülöttjét megajándékozzák. Idén két gyerkőcöt is köszöntött dr. Kószó Péter, ugyanis a város első babája Tótkomlósi, míg második vásárhelyi. Így aztán január 4-én délelőtt mindkettőt megajándékozta a város.

Január 1-jén 18 óra 13 perckor érkezett meg a tótkomlósi Csizmadia Szilárd, aki 3850 grammal és 54 centiméterrel született. Édesapja Csizmadia Gábor, édesanyja Fritz Odília, aki elmondta, hogy minden rendben ment a szülésnél. Azért választották Vásárhelyt, mert a másik két gyermekük Etelka és Zsófi is itt született.

Január 2-án délelőtt 8 óra 8 perckor pedig az első vásárhelyi baba, Török Márk született meg, 3900 grammal és 53 centivel. Második gyermek a családban – tudtuk meg Török Katalintól, az édesanyától, míg az édesapa Török Endre. – December 25-re volt kiírva, egy kicsit késett, de minden rendben ment a szüléskor – fogalmazott az anyuka.

Dr. Kószó Péter örömmel adta át mindkét családnak az ajándékokat. Nemcsak a magam nevében esik jól ilyenkor a város újszülöttjeit köszönteni, hanem átadhattam Almási István polgármester és az Önkormányzat gratulációját is. A látogatásunk során is nagyon jót bóbiskoltak a gyerkőcök, akik az anyukákkal együtt teljesen egészségesek. Azt gondolom, hogy ilyenkor jól jön minden segítség. Jól jön, azaz állami támogatás, ami alanyi jogon jár, illetve az a kis extra támogatás, melyet a város első újszülöttje kap – zárta dr. Kószó Péter. A tótkomlósi fiatalt és családját is meglepték egy kis csomaggal.

Antal Sándor