Délután Szegeden, a Balajthy utca egyik ingatlanában a kandalló kéménye melletti födémgerendák végei beizottak, és Az áthidaló gerenda másfél méter hosszan elégett. Az izzást szegedi egységünk megfékezte, a tulajdonost felhívták a kémény azonnali átvizsgáltatására.

Reggel Hódmezővásárhelyen, az Ady Endre utcán egy leszakadt ág képezett forgalmi akadályt, amelyet a helyi tűzoltók eltávolítottak, míg délután Szegeden, a Rózsa utca és a József Attila sugárút kereszteződésében ütköző két autó baleseténél a légzsákot patronjának működését vélték füstnek.

Késő este az M43-as autópálya földeáki lehajtójánál egy román felségjelű autóbusz 26 felnőtt és egy fiatalkorú, illetve egy gyermekkorú utasával az árokba hajtott. Kivonuló egységünk a járművet áramtalanította, tolmács segítségével ellenőrizték az utazók létszámát, és segédkeztek a mentőknek az esetleges sérültek felkutatásában, azonban személyi sérülés nem történt. A busz utasait a makói Rendőrkapitányság tanácstermében helyezték el, a buszt üzemeltető román cég pénteken küld járművet az utazók hazaszállítására.

Arany-Tóth Attila
szóvivő