Csütörtök kora délután tartotta idei első ülését a Magyar Vízilabda-szövetség december közepén megújult, 15 tagú elnöksége, melynek Juhász György és Molnár Tamás személyében két tagjai is van azóta.

Kemény Dénes korábbi szövetségi kapitány vezette elnökség első ülésén rögtön egy alapvető fontosságú kérdésben született döntés, amely szerint a válogatott élére a korábbi háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibort nevezték ki. A posztra pályázott az A-Híd Szegedet az elmúlt másfél évben két kupagyőzelemig és egy bajnoki bronzéremig vezető szegedi tréner Vincze Balázs, valamint a korábban ugyancsak Szegeden trénerkedő, jelenleg debreceni vezetőedző Gyöngyösi András is.

Amint azt a Nemzeti Sport Online írja, az elnökség csak a december 28-i határidőig leadott pályázati anyagokra hagyatkozhatott, ugyanis személyes meghallgatás vagy más testületi ülés nem volt. A szavazás már első körben eldőlt.

Benedek 2010 áprilisa óta másodedzőként segítette Kemény Dénes szövetségi kapitányt, aki szeptemberben jelentette be, hogy kitölti ugyan az év végén lejáró szerződését, de nem folytatja tovább a munkát a nemzeti együttesnél. A 40 éves, háromszoros ötkarikás aranyérmes Benedek ezt követően két mérkőzésen már irányíthatta a nyári londoni olimpián ötödikként végző férficsapatot.

Az új szövetségi kapitány január 10-én áll munkába.

Forrás: NSO.hu