Mecsei Judit megtekintette a szegedi tűzoltók eszközeit, valamint az ebben az évben a kirendeltségen működését megkezdett egészségügyi és oktatási központokat, majd köszönetet mondott a tűzoltóknak az év folyamán végzett áldozatos munkájukért, és sok sikert kívánt az állománynak a 2013-as évre.

Szatmári Imre tű. ezredes, a Csongrád megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elmondta: mozgalmas évet tudhat maga mögött az igazgatóság, hiszen az egészségügyi és oktatási központok megnyitása mellett már most meghaladta a két és fél ezret a beavatkozások száma, amely főként a tavaszi és nyári szárazság miatt kialakult vegetációs tüzeknek köszönhető.

Az év folyamán új vízszállító jármű érkezett a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra, és a következő évben új gépjárműfecskendő érkezik a megyeszékhelyre, és az idén 19 újonc kezdte meg tanulmányait, akik februárban állnak majd szolgálatba a megye parancsnokságain.

Az év utolsó napján Hódmezővásárhelyen, Makón és a Ruzsán az ügyeletes állománynak Huszár Tibor tű. ezredes, a megyei igazgatóság igazgatóhelyettese, míg a szentesi és a csongrádi szolgálatban lévő tűzoltóknak Mészáros Zoltán tű. őrnagy, az igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese kívánt boldog új évet, és koccintott a tűzoltókkal – szolgálat lévén – alkoholmentes pezsgővel.

Arany-Tóth Attila szóvivő