A szerencsejáték törvény végrehajtási rendeletét módosító tervezet hivatkozik a törvény előírására, amely szerint 200 méteren belül nem működhet kártyaterem ifjúsági-, gyermek-, oktatási- vagy nevelési intézménytől, ifjúsági klubtól, egyházi- vagy egészségügyi intézménytől, továbbá játékkaszinótól sem. Bár utóbbi meglepő lehet, de a törvénybe csak 2010 tavaszán került be a kártyaterem, ezért a már működő kaszinókat akarta ettől a konkurenciától védeni a törvényhozás.


A tervezet részletezi, hogy mi minősül oktatási, illetve nevelési intézménynek. A sor az óvodával indul, az általános- és középiskolán át a diákotthonig tart.
Megadja a 200 méteres védőtávolság mérési módját is. A védett intézmények közterületről nyíló főbejárata, valamint a kártyaterem főbejárata közti különbségnek kell 200 méternek lennie. A mérést úgy kell elvégezni, hogy a két főbejárat között – a KRESZ szabályai szerint – a közterületen, gyalogosan kell megtenni az utat.
Miután a hatályos végrehajtási rendeletben nem szerepel a kártyaterem, így a módosítás rögzíti az engedélyezés igazgatási szolgáltatási díját is. Ez asztalonként 18 ezer forint, a törvény szerint legalább 5 asztalnak kell lennie egy ilyen teremben.

forrás:MTI