A Gyermekkarácsony első napja idén decemben 8-ra esett, de természetesen ezúttal is kétnapos rendezvényről beszélhetünk és idén 1600 gyermek részvételével zajlik, immáron 9. alkalommal a vidám mulatság.

Idén is egész napos vendéglátásban részesültek a meghívottak, ezen kívül pedig színpadi programoknak is örülhettek, kézműves foglalkozásokon vehettek részt és ajándék könyvet is választhattak, így hát nem is csoda, hogy minden gyermek arcára széles mosoly ült.

A meghívottak kiválasztását ezúttal is a városi intézmények, képviselők és a családsegítő szolgálat segítette, a siker pedig már az első napon elkönyvelhető volt, a város ismételten megmutatta, hogy a jó cél érdekében mindig segít.
A rendezvényen Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város polgármestere, Almási István is köszöntőt mondott, aki szintén üdvözölte a kezdeményezést és a gyerekkel együtt örült, hogy ez alkalommal is remek karácsonyi hangulatot sikerült varázsolniuk a szervezőknek.

A színpadon főként tánc és ének előadásokat láthatott a nagyszámú közönség, például Kis-Jakab Péter, a Kankalin Néptáncegyüttes művszeti vezetőjének vezényletével, de Ancsányi Ivett és Korsós Kinga is számot adtak ének tudásukról, valamint a Rádió 7 programigazgatója Kodácz Csengele és a rádió műsorvezetője Szeri Csaba is igyekezett szórakoztatni a résztvevőket.

A gyerkőcök hasa sem maradt éhes, hiszen finomabbnál-finomabb falatokkal igyekeztek kényesztetni őket és az arcukat elnézve teljesen elégedettek voltak a kiszolgálással.

A városi gyermekkarácsony holnap újból kinyitja kapuit és abban már biztosak lehetünk, hogy a jó kedv és a vidámság hasonló lesz, mint ma és hogy a nap végén akkor is mosolygós és ajándékkönyvekkel megpakolt gyerekek hada indul haza.

A rendezvényen készült képeihez kattintson galériánkra.

Szeri Csaba