Advent első vasárnapján Takács Nikolas és a Fool Moon varázsol meghitt, karácsonyi hangulatot a megújult Református Ótemplomban, megidézve a gospel világát.

A 2010-ben feltűnt kalapos énekes a tavalyi nagysikerű adventi koncertsorozatát követően idén ismét “templomturnéra” indul – mondta Gajdán Bálint, aki hozzátette, hogy most egy egészen más milyen zenei megközelítésben. Takács Nikolasszal Vásárhelyen lesz zongorista barátja, Kardos Norbert, valamint a Fool Moon énekegyüttes, így a koncert hangulata teljesen megváltozik.

A koncert címe egyébként egyezik a december 3-án megjelenő albumának címével is, amely a Music and Soul nevet viseli. Így aztán bátran mondhatjuk, hogy egy „premier előtti” koncertet láthatnak a vásárhelyiek.

Gajdán Bálint szerint annál méltóbb helyszínt, mint a felújított Református Ótemplom, nem is találhattak volna. A koncert mellett egyébként a BFMK részt vesz a karácsonyi vásár lebonyolításában is, valamint a művelődési központ elé felállított színpadon különböző előadásokkal kedveskednek az arra járóknak. Főként iskolás csoportok lépnek színpadra – tudtuk meg az intézményvezetőtől, aki elmondta, hogy ez egy teljesen új dolog Hódmezővásárhely életében. A városban létrejött a kulturális negyed, így próbáljuk kihasználni ezeket a lehetőségeket – tette hozzá Gajdán Bálint.

A jégpálya is hamarosan megnyílik, de jelenleg az időjárás nem kedvez a korcsolyázás szerelmeseinek.

A Református Ótemplomban egyébként a fent említett koncerten kívül lesz még program. December 7-én 17 órakor Adventi Orgona Hangversenyt rendeznek, melyen dr. Karaszon Dezső orgonaművész fogja megszólaltatni az áthelyezett és restaurált orgonát, mely már 116 éves – tudtuk meg Bán Csabától, az Ótemplom lelkipásztorától.