A közművelődési szakember a december 24-ig nyitva tartó vásárról elmondta, a nagyvárosok hangulatát kívánják megidézni, ezért a faházak közötti dekoráció is megjelenik, és a kandeláberekről is adventi koszorúk csüngenek be a vásársorra. Lesz egy óriás adventi koszorú is, amelyen vasárnaponként egy-egy sztárvendég gyújtja meg a gyertyát ünnepi műsor keretében. A művelődési központ előtt színpadot állítanak fel, amelyen szerdán, pénteken és vasárnap előadások lesznek, ugyanezeken a napokon kézműves foglalkozásokat tartanak az intézmény aulájában.

A faházakban kézművesek árulják az ünnephez illő portékáikat, valamint iskoláknak és alapítványoknak is lehetőséget biztosítanak, hogy jótékonysági céllal árusítsanak gyerekek által készített tárgyakat. Az étel és italválaszték is bővül idén, a forralt bor és tea mellett a forró csoki és a karácsony is megjelenik, valamint a frissen sült gesztenye illata is hozzájárul az ünnepi hangulathoz.

Szintén új helyen, az Andrássy út elején áll már a korcsolyapálya, de az enyhe időjárás miatt a december 2-ára tervezett megnyitót későbbre halasztották. Ékes József városüzemeltetési csoportvezető arról tájékoztatott, hogy a jégpályán várhatóan a jövő hét végén lesz olyan minőségű a jég, amelyen korcsolyázni lehet.

A csoportvezető szólt a városközpont hagyományos ünnepi díszkivilágításáról is, amelyet előre láthatóan pénteken kapcsolnak be. A Dr. Rapcsák András utca eleje megújult, ott egy kicsit másfajta fények lesznek, és további újdonság, hogy a Lázár utcára is kiterjesztik az ünnepi világítást.

Kokovai Péter