Az egyesület három általános iskolában is tart ingyenes előkészítő foglalkozásokat az első/második osztályos tanulóknak. A harmadik és negyedik osztályosok számára már az elmúlt bajnoki szezonban is 6 kenguru (u11-es korosztályú) csapatnak tartott edzéseket a Kosársuli. A legfiatalabb kis kosarasokkal 7 edző foglalkozik hétről-hétre az edzéseken és mérkőzéseken.

A 2012/2013-as bajnokságra 106 (!!!) 2002/2003-as születésű fiú részére kellett játékengedélyt kiváltani, ugyanis 3 csapat (a Vásárhelyi Bikák, a Vásárhelyi Skorpiók és a Vásárhelyi Csikók) az Országos Kenguru Bajnokság Dél-Alföldi régiójában, 3 együttes (a Vásárhelyi Tigrisek, a Vásárhelyi Pumák és a Vásárhelyi Kiscsikók) pedig a Megyei Kenguru Bajnokságban játszik.

A hat csapat legtehetségesebb 25 játékosa alkotja a Kosársuli válogatottját, akiknek további két edzést tart Mócsai Milán. Az NB I/B-s felnőtt csapat kiváló játékosa középfokú edzői végzettséggel rendelkezik. A legkisebbek mellett az egyik u12-es csapat edzője is, de segít az u14-es gárda felkészítésében is.

Szombaton került sor a válogatott első szereplésére a Hódtói Sportcsarnokban. Ez a korosztály már nagy pályán játszik, de alacsonyabban (260 cm-re) lévő minipalánkra, és kisebb labdával. A szombat/vasárnapi tornán a Kosársulin kívül öt csapat vett részt: a Nagykőrös, a Szentes és a Békés mellett Szerbiából a Csoka és a Zrenjanin. A Kosársuli válogatottja jól szerepelt, ugyanis szombaton tornagyőztes lett, vasárnap pedig a második helyet szerezte meg. Három meccset nyertek kiváló játékkal, nagy különbséggel Mócsai Milán kis tanítványai – és csak a Vajdaság egyik legjobb csapata, a Zrenjanin tudta legyőzni őket.

 

Eredményeik:

Vásárhelyi Kosársuli – KK Csoka (SRB)  61-17

legjobb dobóink: Bodócsi Benjamin 19, Nagy Dominik 16, Balogh Márkó 8

Vásárhelyi Kosársuli – Nagykőrösi Sólymok  90-27

legjobb dobóink:  Gyurkovics Balázs 20, Nagy Dominik és Kozma Péter 15-15, Balogh Márkó 13, Bodócsi Benjamin 9

Vásárhelyi Kosársuli – Békési SZSK105-36

legjobb dobóink: Bodócsi Benjamin 40, Gyurkovics Balázs 17, Koncz Milán 14, Szabó Attila 8, Baranyi Balázs és Nagy Dominik 7-7

KK Zrenjanin – Vásárhelyi Kosársuli 63-40

legjobb dobóink: Bodócsi Benjamin 13, Gyurkovics Balázs 11, Nagy Dominik 5

 

Forrás:
dr. Elek András