Patócs Sándor elmondta, hogy már 2006 óta rendszeresen látogatják az Eötvös székhelyintézmény diákjai szerkesztőségünket. A marketinget, reklámot tanuló diákoknak nagyon sokat számít, hogy ilyen, és ehhez hasonló ismereteket szerezzenek.

A diákokat Kodácz Csengele, a Rádió 7 és a www.promenad.hu programigazgatója kalauzolta végig a szerkesztőségen, és egy bátor jelentkező, Nagy Nikoletta, a látogatással egy időben futó, élő Napraforgó műsorunk „társ-műsorvezetője” is lehetett Égető Gyula cég- és szerkesztőségvezető mellett, aki a műsor után avatta be a diákokat a szakma rejtelmeibe.

A jövő marketing szakemberei a reklámgyártás folyamatában ki is próbálhatták magukat. A felolvasott reklámszövegeket Dudás Róbert, zenei igazgató – technikus kollégánk kész reklámmá is elkészítette. Az elkészült reklámokat itt meg is hallgathatják.

##audio:320##

##audio:321##

##audio:322##

##audio:323##

Daraki Henriettet elsősorban a reklám-szerkesztés érdekli, de a rádiózás felé is kacsintgat. Életében először a Rádió 7-nél ülhetett mikrofonhoz, és nagyon nagy élmény volt számára. A nálunk szerzett tapasztalatai tovább erősítették benne a marketing szakma iránti érdeklődést. Ettől függetlenül legszívesebben rádióban szeretne dolgozni, mint szerkesztő-műsorvezető. A tanára szerint viszont a televízióban is sikeres lenne, hiszen nagyon határozott egyéniség és mindenről van véleménye.

Arany Dóra susáni leány, és legérdekesebbnek a marketing órákat tartja az iskolában. Bár még nincs határozott elképzelése, legjobban egy reklámstúdióban érezné magát. Azt viszont kijelentette, hogy ha lesz rá lehetőség, akkor a városban helyezkedne el. Főleg a képi világ érdekli, hobbiszinten rajzolt és most éppen üvegre gravírozik.

A jó hangulatú barangolás végén Patócs Sándor elmondta: nagy segítség a tanulóknak, hogy ellátogathatnak azokhoz a médiumokhoz, ahol akár a jövőben dolgozni is fognak, hiszen olyan információkhoz juthatnak, amit hasznosíthatni tudnak majd a későbbiekben.

 

Kovács Péter