A mutató- és a hüvelykujj találkozásánál található egy akupresszúrás pont, amelyre ha nyomást gyakorolunk, akkor elmúlhat a lázunk – mondta Fekete Edit természetgyógyász. De hatásos még például torokfájás, fejfájás ellen is, mindemellett, hogy immunerősítő hatása is van.

Az influenzát elkerülhetjük, ha például sok gyümölcsöt, zöldséget fogyasztunk. A szervezet vitalizálása nagyon fontos. Ne feledkezzünk meg a fokhagymáról sem, amely amellett, hogy értisztító hatású, a legjobb vírusölő és őssejt fokozó.

Mint az év bármely szakaszában, ilyenkor is nagyon fontos, hogy a testsúlyunknak megfelelő folyadékot fogyasszunk, ám koránt sem mindegy, hogy mit. A legjobb, ha langyos vizet, és különböző teákat, például reggelente feketeteát, a nap más szakában pedig zöld- vagy jázminteát iszunk.

A testmozgás is kulcsfontosságú az immunrendszer védelme érdekében. A természetgyógyász szerint erre az egyik legjobb módszer, ha úszunk. Nyugodtan lehet – természetesen nem jéghideg vízben – kint, a szabadban is úszni. A szauna is ajánlott ebben az időszakban. Az izzadás során ugyanis méreganyagok is távoznak a szervezetünkből. Soha ne felejtsük el azt, hogy a testi és a lelki egészségünk is egyaránt fontosak.

A Yin-Yang Klinika megtalálható Hódmezővásárhelyen, a Teleki utca 54. szám alatt. Telefonon a 30/4541587-es számon lehet bejelentkezni.

Kodácz Csengele