Idén a februári farsang után áprilisban tartották meg az éves kötelező közgyűlésüket. A nyáron az aratást csak jelképesen ünnepelték meg, ugyanis a nagy hőségben nem lett volna ésszerű kimenni a földekre – mondta az elnök, akitől megtudtuk, hogy mindezek mellett fürdőkkel telt a nyár. Jártak Mórahalmon, Cserkeszőlőn, Kiskunmajsán és Gyopároson. Ott, ahol gyógyvizek vannak.

Szeptemberben egy meghívásnak eleget téve Muzslyára utaztak, ahol a Mária Búcsún vettek részt. Baranyi Mihály, a muzslyai Nyugdíjas Szövetség elnöke hívott meg minket, így kilencen mentünk ki a búcsúba – emlékezett vissza Kiss Józsefné. Két napot töltöttek a szomszéd országban, ahol bejárták a települést. Több előadáson vettek részt, de a helyi Templomba is ellátogattak.

A muzslyaiakkal nagyszerű a kapcsolatunk, így viszonzásul meghívtuk őket az októberi szüreti rendezvényünkre, melyet nagy örömmel fogadtak el – mondta az elnök, aki hozzátette: nagyon jól sikerült ez a rendezvény is, az Ágoston család kertjében szüreteltünk, ahol rengeteg mustot készítettünk.

Sok segítséget kaptunk a városban működő szervezetektől, így jelen voltak a dalosok, a polgárőrök, de a Nyugdíjas Klub tagjai is finom kaláccsal kedveskedtek – számolt be az elnök. A délelőtti szüret után délután Annus Gábor szobrásznál tettek látogatást, majd este a szüreti bált tartották meg.

Az idei programban Karácsonyi Ünnepség szerepel még, melyet december elején rendeznek majd meg a Tűzoltó szertárnál. Ide várunk minden tagunkat, akiket kis ajándékkal szeretnénk meglepni – zárta Kiss Józsefné.

Antal Sándor