Büszkeséggel tölt el, hogy a 20 éves Háttér Információs és Tanácsadó Kft. életében soha nem fordult elő, hogy tartozása lett volna, valamint nem indult ellene semmilyen bírósági per, vagy eljárás. Emellett évről évre nő a bevétele, valamint már három éve folyamatosan technológiai díjat nyert – osztotta meg a tapasztalatait Tánczos János.

Egy cég büszke lehet, ha húsz éve folyamatosan működik, és a tulajdonosok valamint az alkalmazottak családjai is megéltek a bevételből – egészítette ki Tóth Erzsébet, aki elmondta, a mára már bevált technológiájuk a kezdetekkor akadályba ütközött, ugyanis túl gyorsan és nagy tempóval akartak segíteni az ügyfeleiknek, amitől nem működtek hatékonyan. Azonban a hullámvölgyeket és a veszteséges éveket elkerülték.

Manapság már nem rögtön esünk bele a tanácsadásba, hanem óvatosan, folyamatosan, lépésről lépésre segítünk, és csak olyan cégekkel dolgozunk együtt, akiknek tisztességes és komoly céljai vannak – árulta el Tánczos János. Minden vállalkozást egy szempontból néznek, hiszen bármilyen cégről is van szó, vannak olyan feladatok, amelyek mindegyikre vonatkoznak.

A Háttérhírek két vendége ez után az elmúlt 20 év tapasztalatait elevenítették fel, hogy melyek azok az általános észrevételek, amelyek nagymértékben befolyásolhatják egy vállalat életét. Gyakori problémához vezethet az, ha több tulajdonosa is van egy cégnek, például házastársak, vagy testvérek a cég élén állók. Ilyen esetben ez akár csődbe is viheti a vállalatot, mert előfordulhat, hogy nem ugyanaz a céljuk a tulajdonosoknak. További gondokat jelenthet, ha egy tulajdonos azt gondolja, ugyanaz a feladata, mint egy üzletvezetőnek.

Azonban a munkavállalók is sok borsot törhetnek a cégvezető orra alá. Ha egy fontos munkakört betöltő személy hirtelen benyújtja a felmondását, és hónapokba telik, míg helyére mást találnak, az is észrevehető egy cég működésében.  Tóth Erzsébet elmondta, ezt úgy lehet a legkönnyebben kiküszöbölni, ha pontosan leírjuk, mi tartozik az alkalmazott munkakörébe, és azt hogyan kell pontosan elvégezni, így a betanítás is gyorsabban mehet.

Fontos egy jó könyvelő alkalmazása, aki nem csak szabályszerűen végzi a munkáját, de emellett könyvelésével a vezetők döntéseit is elősegíti. Emellett törekedjünk a régi vevőink megtartására, ugyanis ez könnyebb feladat, mint újak szerzése. A mai világban már e-mailekben is lehet új ügyfeleket találni.

A 20 éves Háttér Információs és Tanácsadó Kft. két ajándékkal is készült születésnapjára. Akik november 30-g jelentkeznek a www.hatteradatok.hu internetes portálon található e-mail címen, és benne vannak az első 20 jelentkező között, azok ingyenesen kapnak maximum 2 órás ingyenes tanácsadást. December 12-én pedig egy záró klub- klubindító rendezvényt tartanak, ahol a válságban megtehető  kerülnek szóba a résztvevőkkel.

Aki szeretne bővebben tájékozódni a téma iránt, vagy kérdése van, az keresse fel a Háttér Információs és Tanácsadó Kft. honlapját, a www.hatteradatok.hu internetes portált.

Háttérhírek legközelebb december 11-én, kedden 15.15-től jelentkezik, amikor is a 2012-es év értékeléséről, valamint a jövő évi teendőkről lesz szó.

Kodácz Csengele