Bucsai Ferencné tagintézmény-vezetőtől megtudtuk, az elhasználódott járda ügyében a körzet önkormányzati képviselőjéhez, Molnárné Kecskeméti Ritához fordult, hogy az önerős járdaépítési program keretében kaphatnának-e alapanyagot, ha a kivitelezést a szülők elvégeznék. Aztán levelet írt a szülőknek, majd szülői értekezletet is tartottak a témában.

Az apukák és a nagy testvérek nagyon aktívan álltak a dologhoz, és péntek délután meg is kezdődött a munka. A csapatban vannak kőművesek is, ők végzik a szakmunkát, a többiek pedig a kezük alá dolgoznak. Az anyukák és nagymamák sem tétlenkedtek, kávéval és teával, valamint szendvicsekkel és süteményekkel készültek, és az ellátmányozást újvárosi vállalkozók is segítették.

Vig Attilának két lánya jár a Klauzálba, egyikük harmadikos, a másik ötödik osztályos. „Ez a legkevesebb segítség, amit az iskolának nyújthatunk” – jelentette ki. Elmondta, pénteken felverték a régi járdát, szombaton pedig elvégezték a zsaluzást, illetve megkezdték a betonozást, és nagy valószínűséggel estig végeznek is a 26 méter hosszú, 130 centi széles burkolattal. Az egyébként kerámiaipari technikus végzettségű apuka szerint nagyon jó kis csapat jött össze, vannak közöttük régi iskolatársak, volt kollégák, a legtöbben újvárosiak, akik tenni akarnak az iskoláért.

Kokovai Péter