Gyüdi Sándor igazgató csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a színház decemberben egy bemutatót tervez, Hermann Broch színpadi művét, a Zerline, a szobalány címűt Sándor János rendezi.

A monodráma érdekessége, hogy ketten játsszák. A főszereplő Fekete Gizi mellett a szinte szöveg nélkül végig játszó albérlőt Barnák László alakítja. A december közepétől látható darab magyarországi ősbemutató, hiszen a fordítást a szegedi színház rendelte meg Győrffy Miklóstól.

A vendégprodukciók sorát a L’art pour l’art társulat műsora kezdi december 13-án. A Piroska a farkas című előadást október közepén mutatták be, azóta, szinte minden nap máshol látható az országban. A társulat csaknem egy évtizede visszatérő vendége Szegednek, és így a decemberi programba is szívesen bekapcsolódnak.

December 22-én láthatja a közönség Mike Stern és Trilok Gurtu vendégszereplésével Tóth-Bagi Csaba Balkán Uniójának koncertjét. Az együttes a két kiváló zenésszel kiegészülve igazi hangzásbeli csemegét ígér.

A színház fontosnak tartotta a nézői igények kielégítésére, hogy a kortárs mellett a klasszikus balett is megjelenjen a repertoárban. Karácsony után a Kijev City Balett negyven táncosa a Diótörőt mutatja be két előadásban. A jegyek az esti előadásra szinte teljesen elfogytak, ezért döntöttek egy délelőtti mellett is. A produkciót megelőző napon a Szegedi Kortárs Balett feldolgozását is láthatja a közönség, a cél az volt, hogy mindkét előadást nézzék meg az érdeklődők, hiszen a kettő együtt igazi élményt jelenthet – hangoztatta a direktor.

December végén a Nagyszínházban a 100 tagú cigányzenekar ad koncertet Bangó Margittal, míg a Kisszínházban a Karácsonyi dixie-gálán a Storyville Jazz Band és vendége a Hot Jazz Band játszik népszerű zeneszámokat. Az év utolsó napján a már hagyományos Szilveszteri Gála sztárvendége Esztergályos Cecília lesz.

A hónap során több kisebb vendégprodukció is helyt kapott a repertoárban. Így műsorra tűzték a Vári Éva és Gálffi László főszereplésével színpadra vitt Az isteni Sarah című John Murrell darabot, és láthatja a közönség a színésznő és Kulka János előadásában a Hat hét, hat tánc című Richard Alfieri színművet, valamint Pindroch Csabát és Verebes Lindát a Mr. és Mrs. című produkcióban.

 

Forrás: MTI