Catherine Gallagher’s Irish Dance Tornado szuperprodukciója  2012. december 7-én (pénteken), Szegeden lesz látható a Városi Sportcsarnokban.

Catherine egy fantasztikus új show-t hoz el a hazai közönségnek. Gyönyörű fellépő ruhák, fergeteges ritmus, új modern, koreográfiák, és akár önálló koncerttel is felérő élő zenekaros ír dallamok.

Az est sztárvendége Barry John Gallagher, aki a Michael Flatley’s Lord of the Dance produkciójában több mint 1500-szor táncolt az elmúlt 10 évben, 8 éve a kiemelt Las Vegas-i csoport férfi szólistája. Az egyetlen olyan ír sztepp táncos, akinek engedélyezték, hogy egyszerre lépjen fel a Lord of the Dance-ben és annak konkurenciájában a Riverdance-ban, s így Barry John mindkét show vezető táncosaként turnézta be az egész világot.

2012-ben egy történelmi jelentőségű – Queen Elizabeth, Anglia királynőjének tiszteletére tartott – előadás szólistája volt. E királynői látogatás jelentősége abban rejlik, hogy több mint 50 évig Anglia királynője nem lépett ír földre, mivel annak idején Írországban egy merényletben meggyilkolták a királyi család egyik tagját. 50 év után megtört a jég, s a fenségnek celebrált díszelőadáson a világ leghíresebb ír sztepp családjának egyik tagja Barry John Gallagher lépett fel, hatalmas sikert aratva.

Most egy kis szünetet tartva a két társulatnál a világ legújabb, elsőszámú ír táncshow, a The Irish Dance Tornado meghívására csatlakozott a csapathoz, húga, Írország hercegnője, Catherine Gallagher által vezetett társulathoz.

Catherine hercegnő története igazán mesekönyvbe illő…7 évesen indult el első versenyén, amelyen 2500 táncos vett rész. Senki nem ismerte, neve is csupán bátyja miatt csengett ismerősen, aki akkor már kiemelkedő eredményeket ért el a világbajnokságon. Catherine-nek igazán még koreográfiája sem volt, utcai ruhában lépett fel, szinte improvizált műsor előadva. Senki nem tartotta esélyesnek, mégis továbbjutott az első ötvenbe! Egy évvel később, a következő versenyen már felkészülve, szép ruhában, koreográfiával indították a bajnokságon. 8 éves kislányként kitalálta, hogy koronában fog táncolni. A szülei és tánctanára hevesen tiltakozott, mondván „Ez egy komoly verseny, nem jelmezbál. Szó sem lehet róla!” Catherine titokban, egy perccel a kezdés előtt mégis feltette a fejére a koronát. Mindenki megdöbbenésére így versenyzett, s ebben az évben a 2500-as mezőny győztese lett.

A következő évben az összes versenyző lány koronával a fején állt a színpadra.

A versenybírák is behódoltak a jelenség előtt és az ír sztepp tánc világbajnokság versenyszabályzatába is bevették, kötelezővé tették a hölgyek számára a koronadísz használatát.

Catherine így valóban divatot teremtett, ezért hívja mindenki Írország hercegnőjének, mivel ő volt az első, „az eredeti”, aki koronával lépett ír sztepp tánc színpadra.

Catherine Gallagher azóta új táncműfajt is teremtetett, amely egyszerre őrzi az ír sztepptánc hagyományait, de közben mégis modern és megújult.

A kétszer ötven perces előadás időpontja: 2012. december 7-én (péntek) 19 óra.

Jegyek korlátozott számban kaphatók a helyszínen a jegy.hu és az országos jegypont hálózatán. Illetve a Líra Könyváruházban és a Nirva Tours irodáiban Hódmezővásárhelyen.