A jelenleg 32 esztendős, az apja cégénél informatikusként dolgozó vádlott viszonya feszült volt a sértettel. Bár az apa anyagilag támogatta fiát, gyakorta felelősségre vonta félbehagyott tanulmányai vagy a házimunka elhanyagolása miatt.
2011. május 4-én a sértett átment az utcában szemközt lakó fiához. A két férfi egy szobanövényt vitt ki a teraszra, s amikor végeztek a munkával, az apa elkezdte sorolni szokásos szemrehányásait, és “lusta disznónak” nevezte a fiát.
A vádlott feldühödött, felkapott egy baltát, majd hatszor-nyolcszor fejbe csapta az akkor már távozni készülő, neki háttal álló édesapját. Miután meggyőződött az áldozat haláláról, a vérző testet két lepedőbe csavarta, a fejére egy szemeteszsákot húzott, majd a garázsban álló autó csomagtartójába tette. A véres szőnyegeket és a balta nyelét elégette, a tetthelyet többször fertőtlenítőszerrel fölmosta, a holttestet pedig kivitte a Körös-partra, és a vízbe dobta. A férfi holttestét másnap találták meg.
A vádlott elismerte a bűncselekmény elkövetését, s arra hivatkozott, hogy erős felindulásból ölte meg édesapját.
A táblabíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, s ezért jogerősen tizenkét év börtönbüntetéssel sújtotta.

 

Forrás: MTI