Kedden délre vártuk a végzős nyolcadikosokat – kezdte beszélgetésünket Orbán István, igazgató, aki hozzátette: elsőként, egy-egy bemutató órán vehettek részt az érdeklődők. Így aztán betekintést nyerhettek egy matek, angol, biosz, földrajz óra menetébe a végzősök.

13 órától pedig különféle foglalkozások kezdődtek és ki szája íze szerint járhatta azokat egészen 15 óra 30 percig. Életpályánk pénzügyi döntései, vizuális reklámeszközök megismerése, elsősegélynyújtás, dísztárgy készítése eldobásra ítélt anyagból – ilyen és hasonló témákban várták a fiatalokat, ami mellett nagy hangsúlyt fektettek még az idegen nyelvre is.

„Gazdasági és marketing, egészségügyi, környezetvédelmi és idegen nyelvi előadásokon vehettek részt a pályaválasztók” – mondta az igazgató, akitől megtudtuk, hogy jövőre, az előbb felsorolt képzésekre jelentkezhetnek a nyolcadikosok, akik mellett még várják a sportolók jelentkezését is, hiszen már jó néhány éve működik az intézményben sportosztály.

Sőt, ha a jelentkezők száma engedi, akkor akár két sportosztályt is indíthatunk az elkövetkezendő évben – zárta az igazgató.

A HISZK Eötvös József Székhelyintézményben jelentkezőknek nem kell felvételi vizsgát tenniük, így a jelentkezési lapokat február 13-ig lehet leadni.

Antal Sándor