19 órakor Dr. Ungvári Zsigmond, a Rotary magyarországi körzet kormányzója, a mátészalkai Rotary elnöke nyitotta meg, majd Hódmezővásárhely Megyei Jogú város polgármestere, Almási István mondott köszöntőbeszédet. A estét és a vendégeket köszöntötte Czagány János, a hódmezővásárhelyi Rotary Club soros elnöke is. Az idei évben sikerült megnyerni az orosházi Hangulat Együttest, akik a bálteremben húzták a talpalávalót. Már hagyományosnak számított Horváth Béla cigányzenekarának fellépése, ők a Vörös Szalonban muzsikáltak.


Az esten jelen volt Égető Gyula a Helyi Rádiók Országos Egyesületének elnöke, a Rádió 7 és promenád.hu szerkesztőségvezető-tulajdonosa, de a szerkesztőséget képviselte még Herczegh Sándor marketingvezető, valamit az est háziasszonya Kodácz Csengele programigazgató, aki az Essende by Ecker Szilvia ruhában pompázott, míg frizuráját Martonné Nagy Csilla készítette.


A színes programok és a kiváló muzsika mellett a Márton napi lúd sem hiányozhatott az asztalról. Előételként aszalt szilvás liba rilettett szolgáltak fel körtés őszi salátával és pirított magvakkal. A főétel kemencében sült tanyasi pácolt libacomb volt birsalmás pácolt káposztával és szalonna pörccel. Köretként túrós rakott burgonyát és erdei gombás párolt rizst kínáltak. A desszert sem hiányozhatott az étkek közül, ami tarhonyafelfújt volt fehércsokoládés szőlőmártással.


Az esten megérdemelt nagy tapsot kapott a Kanaklin produkciója, majd az NRG Tánciskola fiataljainak előadása, akik megteremtették a hangulatot a későbbi amatőr táncos pároknak is.


Az est bevételét hagyományosan jótékony célra fordítják. A kiemelkedően jól teljesítő, de hátrányos helyzetű helyi középiskolásoknak juttatják, és idén kicsit át is alakítják az elbírálási rendszert, hogy a diákok minél szélesebb köre tudjon pályázni erre a lehetőségre. A nemes gesztust Almási István polgármester is üdvözölte, és megköszönte, hogy a hátrányos helyzetű diákok mellett a Rotary a rászoruló gyermekek étkeztetésében is tevékenyen részt vesz.


Dr. Ungvári Zsigmond kiemelte, intelligens, kedves, jóravaló közösség a vásárhelyi, és bár eddig nem ismerte a szervezetet, csak elismeréssel tud az itt végzett munkáról szólni.

Az este kivételesen jól sikerült, mondta már a műsor derekán Czagány János, ehhez pedig az kellett, hogy minden a helyén legyen, mindenki jól érezze magát. A vacsorában nem is fáradt meg a vendégsereg, mindig tömve volt a tánctér és ropták az Orosházi Hangulat zenéjére, melyben táncdalok, mulatósok mellett, rock and roll, jazz, swing, és korunk slágerei is szerepeltek. Egy meglepetésre is sor került 11 óra előtt, ekkor együtt muzsikált ifjabb Gulyás Szabó Gergely és Horváth Béla.


Szombat Mihály