Az Európa-bajnoki bronzérmes, profi világbajnok Kótai Mihály és az olimpiai ezüstérmes birkózó Bárdosi Sándor izgalmakkal teli, de végül döntetlenül végződő meccsének minden menete 1 perc sakkozásból és 1 perc bokszolásból állt.A versenyt követően 8 kategóriában gyereksakkversenyt is rendeztek. A győzteseknek többek között a sportpolitikáért felelős államtitkár, Dr. Simicskó István adta át az érmeket.
Számos díjat osztottak ki a közel 180 indulóval megrendezett Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Úszó Bajnokságon is, ahol Kiss Norbert, az EMMI sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára köszöntötte az egybegyűlteket.

Az úszó sportág főiskolás és egyetemista kiválóságai közül rajtkőhöz állt többek közt a Debreceni Egyetemen tanuló olimpiai bajnok, Risztov Éva, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) képviseletében az Európa-bajnok, olimpikon Verrasztó Evelin, és a Dunaújvárosi Főiskola olimpikon hallgatója, Takács Krisztián is.

Kiss Norbert helyettes államtitkár – a felsőfokú oktatásban tanuló diákoknak megrendezett úszó bajnokságon – köszöntőjében a tanulás mellett a közösségépítő események jelentőségére és a sport szerepére hívta fel a figyelmet. A sportkapcsolatokért felelős vezető a Császár-Komjádi Béla Uszodában tartott eseményen elmondta, hogy az oktatási intézmények sportéletének fejlődéséhez rendkívül fontosak azok a közösségteremtő sportrendezvények, amelyeken a diákok derűs, vidám közegben mérhetik össze tudásukat és képességeiket.

Kiss Norbert emlékeztette a jelenlévőket Klebelsberg Kuno 100 éve elhangzó szavaira is: „Nem egyedüli kötelessége a gyermeknek az, hogy tanuljon. Én tanuló és szorgalmas, de amellett játékos magyar gyermeket akarok. Mert csak játékos, eleven magyar gyermekből lehet derűs, dolgos magyar férfi, aki vállalkozását s az élet nagy kötelességeit emelt fővel, mosolyogva és nem elkeseredéssel vállalja.”

A sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár köszöntötte az olimpikon Bodor Richárdot, aki utolsó hivatalos úszóversenyén, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Úszó Bajnokságon aranyéremmel zárta aktív sportpályafutását.

A megmérettetésen dobogós helyezést elérő versenyzők elismeréseit Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke, Péceli Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora, Kiss Norbert az EMMI helyettes államtitkára és Dr. Simicskó István, az EMMI sportpolitikáért felelős államtitkára adta át.

Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma – Sportért Felelős Államtitkárság