Immár harmadik éve rendezte meg a HISZK Eötvös József Székhelyintézmény a „Nyújtsd a kezed!” című Tolerancia Napját. Minden alkalommal több intézmény és szervezet is együttműködik abban, hogy az iskola tanulóiban erősítsék a tolerancia és az önkéntesség érzetét. Ebbe a körbe tartozik az „Aranyház” Idősek klubja, a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon, az Erzsébet Kórház, valamint idén csatlakozott a Konrád Lorenz Természet és Állatvédő Egyesület is – nyilatkozott Orbán István igazgató.

A 9 órakor kezdődő megnyitón már tele volt az iskola aulája diákokkal, akik érdeklődéssel hallgatták Farkas Dorina, 11.A osztályos tanuló énekét, valamint Tóbiás Dóra 12.A osztályos diák tanmese-előadását. Ezután a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon, és Gyermekotthon tanulói is előadtak egy színdarabot, amely nagy sikert aratott mind az iskolások, mind a tanárok és a vendégek körében is.

Ezt követően Erdélyi Noémi kutyaterapeuta bemutatóval kötötte le a diákok figyelmét; ahol az állatokat ügyességi feladatokkal tesztelték. Szlivka Ágnes és Tót Edit előadók a siketek közötti kommunikáció rejtelmeibe kalauzolta az érdeklődőket, hogy egyes szavakat hogyan mutogatják el a hallássérültek. Emellett a Konrad Lorenz Természet és Állatvédő Egyesület diavetítős előadását is figyelemmel követhették, ahol Juhász Nagy Katalin beszélt az önkéntességről.

Ezután a diákcsoportok az együttműködő intézményekbe látogatnak el, az „Aranyház” Idősek Klubjába, a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthonba, és az Erzsébet Kórházba.

Megyeri József