Ő volt az egyedüli, aki osztálytársai közül nem járt óvodába, de cseppet sem bánta: a mártélyi tanyasoron hatalmasakat játszottak pajtásaival, bátyjával. Volt fogócska, fára mászás, ágon forgás szédülésig, de érdekesmód télen még nagyobb volt a móka, amikor a befagyott tócsákon korcsolyáztak. Egy ilyen alkalommal esett a bátyja egy akkorát, hogy a korcsolya a combját sértette fel. Bekötözték jó erősen, úgy ment az iskolába, de estére már nem lehetett tovább titkolni, addigra már komolyabb ellátást igényelt.

A vidám tanyasi élet után a szorgos iskola volt, szinte mindig kitűnő tanuló volt, jól emlékszik Farkas Julika tanító nénire, akinek első osztályába járt. Ettől függetlenül a huncutságban is mindig benne volt. Hetedikes korában egy újságcikket olvasott, amiben egy beteg köszönte meg az ápolójának segítségét. Ekkor határozta el, hogy olyan ápoló szeretne lenni, aki majd egyszer kiérdemli ugyanígy a köszönetet.

Jelentkezett is a Frankel Leó közgazdasági és egészségügyi szakközépiskolába, ahol szintén egy első osztályos fiatal tanár, Bozó Franciska osztályába került. Nagyon sokat csavarogtak osztálytársaival, volt egy kisebb csapat, melynek tagjait mindegyikük otthonában szívesen fogadtak, legyen az Vásárhely, vagy Székkutas. Épp egy székkutasi Katalin bálon ismerte meg későbbi férjét, Kenéz Józsefet.

A középiskolát is nagyon jó eredménnyel végezte, de a főiskolát a sikeres felvételi ellenére nem kezdte meg egy szomorú esemény miatt. Édesanyja halála miatt gyorsan munkába kellett állnia, így került a mártélyi rendelőbe. 

Két évre rá, 1976-ban esküdtek meg férjével, Balázs fiuk 1980-ban született, aki már két unokával, 2004-ben Katicával, 2010-ben pedig Jázminnal örvendeztette meg. Árpád fiuk 1983-ban született, ő a botanika felé irányult, a Gödöllői egyetemen készül doktori címre.

Az ápolói-nővéri hivatás mindvégig megmaradt életében, az otthoni szakápolás területén munkálkodott 1996-tól, 2004 novemberétől pedig az otthoni hospice szolgálatban az otthonápolási szolgálat szakmai vezetőjeként.

A Rádió 7 Szőttes műsorában nagyon sok hallgató üdvözölte a műsorban, és mondott köszönetet ápolói munkásságáért, hasonlatosan ahhoz, mint amikor az újság hasábjain olvasta a köszönetet gyerekkorában.

Molnár Attila