A Somogyi utcát és annak folytatását műszakilag átadták pénteken (még 25 napot dolgozhatnak a szerződés szerint ilyenkor a munkások, hogy a műszaki ellenőr által feljegyzett hibákat, korrekciókat elvégezzék), a térkövezés kell még több helyen elvégezni itt. A Dugonics tér szökőkútjának bontását még most kezdték el, a mögötte lévő zöldterületen a rendezési munkálatokat végzik. Az Árpád téren épül a kráter, a formáját betonból már megkapta, a Toldy utcán már fekszenek a díszkövek, ahogy az Eötvös utcán is. A műszaki átadás e területeken 2013. január 29-én kezdődik.

Szeged Biopolisz park – Egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációjához – amit az egyetem és a város konzorciumban valósít meg – kapcsolódik a Dugonics tér és környékének felújítása. A teljes projekt lezárása 2013. március 1., az egyetem rektori épülete körüli térrekonstrukcióé ezen belül 2012. december 31. Utóbbi időpontot további két ütemre osztották. A Somogyi utca – Dugonics tér Északi oldalát az eredeti szerződés szerint 2012. október 11-én kellett volna átadni, de a hibás közműtérképek miatt halasztást kért a kivitelező, végül a város 29 nap csúszást tartott indokoltnak, így mindkét szakasz határideje közel egy hónappal kitolódott. Így az első szakasz műszaki átadását november 9-án, pénteken 11 elkezdték. A teljes térrekonstrukciót pedig január végére fejezik be.

A helyszínen a projektvezetőtől, Máté Tamástól megtudtuk, hogy a műszaki ellenőr a helyszíni szemlét követően feljegyzéseket készít azokról a feladatokról, amit el kel majd végeznie a kivitelezőnek ahhoz, hogy a műszaki átadás 25 napja után a teljes forgalomnak átadhassák az utcát. Addig is közel egy hét múlva már a célforgalmat beengedik a területre, az itt lakók és az üzlettulajdonosok behajthatnak majd autóval. Megtudtuk, hogy a teles Dugonics tér rekonstrukciójának az új, január 29-i határideje jelen állás szerin tartható.

Forrás: Szegedma