A Magyar Nemzet pénteki számában írt arról, hogy több tucat kórház élére az eredeti tervek szerint november elsejével kellett volna kinevezni az új főigazgatókat, de ez nem történt meg. A cikk szerint a kormánypárti frakción belül komoly viták vannak ez ügyben.
Az egészségügyi államtitkárság azt írta: a kórházigazgatói kinevezések pályázati kiírása azt rögzíti, hogy a munkakör betöltésének kezdő napja várhatóan – a megbízási jogkör gyakorlójának döntése után – leghamarabb 2012. november 1. Tehát az új jogviszony létesítési időpontja nem ellentétes a pályázati kiírásban foglaltakkal – szögezték le.
A Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) honlapján július 30-án jelentek meg a pályázati kiírások több mint hatvan kórházvezetői posztra. A kiírások között volt az a 12 kórházigazgatói poszt is, amelynek pályáztatása az előző körben eredménytelenül zárult. Ezek mellett ötven városi kórház főigazgatói, valamint gazdasági igazgatói posztjára várják a jelentkezőket.
A kiírás szerint a megbízás öt évre szól.

 

Forrás: MTI