Az új album 10 vadonatúj dalt tartalmaz és bár dupla lemezt tervezett erre az időpontra, mégsem szomorkodik, mivel a dalok és a lemez összhatása, annyira jól sikerült, hogy a Föld szélén középen című album – mely saját bevallása szerint a legjobban sikerült – ennek a párja lett.

Hétnyolcados, délszláv hangulatú, macedón dallamokkal átitatott remekül sikerült korong került ki a művész kezei közül. Szerepel alexandriai fűszeres hangulat, sivatagi tánc és tüzesebb arab dallamvilág is a lemezen. Emellett mintegy kontrasztként három lassú dal is helyet kapott, ebből egyik pedig a zenész fiához, Normanhoz kapcsolódik. A gyermek a nyáron Drezdában az operában adott nagysikerű műsort.

Egy másik lassú dal, a Halleluja feldolgozása is igazi csemege a lemezen és ismét a 20-as számhoz köti St Martint. 20 éves a Duna Tévé, és 20 éves Böjte Csaba Dévai Szent Ferenc Alapítványa, ezért úgy gondoltak a három évfordulót összekötik. A dalban és a klipben így közreműködnek az alapítvány kis lakói is.

A dal másik különlegessége, hogy St Martin kis keresztlánya, aki nem mellesleg vásárhelyi, Viski Lili, egy verset is szaval a dalban. Őt a nyári szünidőben kérte fel a zenész a nem mindennapi feladatra.

A jubileumi lemez kapcsán a művész egy nemes felajánlást is tett. A bevételének ráeső részét Böjte Csaba kis árváinak ajánlotta. Decemberben két másik céggel összefogva a bevételből különböző hasznos tárgyakat, eszközöket vásárolnak az otthonok lakóinak.

Szombat Mihály