Az egri csapat nagy reményekkel és komoly tervekkel vágott neki az idei bajnokságnak is. A játékoskeret és a létesítményhelyzet adott a jó szerepléshez, de pénzügyi téren is sokkal jobban állnak a Kosársulinál.  Az elmúlt szezont végül a 4. helyen zárták, de ehhez képest előrelépést terveznek az idei jóval erősebb mezőnyben is. Rutinos, jó játékosok vannak az egri csapatban, ráadásul évek óta együtt játszanak. Egy kicsit azért minden évben erősítenek a Főiskola jóvoltából, ahová mindig jelentkezik jó kosaras.

Az egriek kezdőcsapata 5 “A” csoportos szintű játékosból áll, de a cseréik is igen jók. A két irányító/hátvéd talán az egész NB I/B leggyorsabb, legjobban védekező és egyben legponterősebb párosa. Nagyon nehéz megfogni őket, tavaly Mócsaiéknak sem sikerült. Máté Balázs remek és nagyon ponterős, kiváló tripladobó játékos. A két rutinos center: Zsemlye és az exvásárhelyi Kováts Robi szintén az egész mezőny legjobb centerpárosa címre pályázhat. Ráadásul a cserejátékosaik közül is jópár együttes elfogadna kezdőcsapatáben közülük néhányat.

Váczi Péter, a rendkívül ambiciózus, képzett és lelkes edzőjük valósággal fanatizálja játékosait – akik védekezésben sokszor extra teljesítményt nyújtanak. Támadásban is nagyon jók, sokszor dobnak 100 pont körül.

Papírforma szerint az egri csapat a mérkőzés esélyese.

Hogy mégis miben bízhatnak a nézők? Hát magukban. Abban, hogy közel teltházat produkálva végig űzik, hajtják Utasi Gábor játékosait – akik kellő lelkesedéssel, küzdenitudással könnyen meglepetést tudnak szerezni. Ehhez persze jó vásárhelyi védekezés, sok-sok sikeres kinti dobás – és főleg kevés eladott labda szükséges.

A Nagykőrös elleni múlt heti mérkőzés bíztató volt, pedig akkor Nyilas szinte nem is játszott – Schéda pedig beteg volt.

És van még egy, ami a Kosársuli mellett szól: az egriek jobbára önmakukért játszanak (Egerben alig kiváncsi valaki rájuk), míg a vásárhelyiek a 4-600 főnyi közönségért.