Igazából már 7 fok alatti hőmérsékletnél idomos felrakatni a téli gumiszettet, mondta el a szakember, aki kiemelte profilja, mintázata és bordázottsága is kiemelten fontos, valamint 4-5 évnél több idényben nem igazán kellene egy garnitúrát használni, újat kell vásárolni. Az öreg gumi megkeményedik, elveszti tapadási képességét, és nem rendelkezik a megfelelő paraméterekkel.

Száraz téli úton megfelelő profilmélységű és minőségű abronccsal is el lehet gurulni, de nedves, havas latyakos úton már csak a téli gumi nyújt kellő biztonságot.

Az abroncsok árfekvése erősen méret és márkafüggő, egy áltagos kis autóra olcsóbban megússzuk, mint nagyobb gépjárműre. A felszerelésre egy órát kell számolni minimum, de figyelembe kell venni, hogy ebben az időszakban kap mindenki észbe és a szervizek le vannak terhelve, így érdemes előre egyeztetni.

Csíkos István még kiemelte, a fagyos időben a reggeli indulásánál a kilátásra is fokozottan figyelni kell, a szélvédőt mindig fagymentesítsük, hiszen az hamar újra lefagyhat, akadályozva a biztonságos kilátást. Ebben jó szolgálatot tesz a fagyálló szélvédőfolyadék, kaparó, és a hibátlan állapotú törlőlapát.