Régi tárgynak a 80 éves, míg antiknak a 100 événél régebbieket nevezzük. Egy-egy tárgy értékét befolyásolja a kora, az hogy mennyire egyedi, vagyis az, hogy hány darab készült belőle és hogy milyen állapotban van. Ha ugyanis „belenyúltak”, akkor az jelentősen csökkentheti az értékét – állítja a szakember. Ágoston Jánosné Éva szerint az antik tárgyak nem veszítenek értékükből, befektetésnek is megfelelőek, a kor előrehaladtával ugyanis egyre értékesebbek.

A régiségek rendelkeznek különféle stílusjegyekkel, amelyek segítségével meg lehet határozni a korukat. Lehet hogy egy-egy tárgy elveszíti eredeti funkcióját, így egy réz bojlertartó szép virágtartó lehet a nappalinkban.

Az Évi Antikvitás tulajdonosa mindent gyűjt, ami szép és különleges. Az üzletében megtalálhatóak bútorok, lámpák, szőnyegek, porcelánok, textíliák, ékszerek és még sorolhatnánk.

Az Évi Antikvitás megtalálható Hódmezővásárhelyen, a Teleki utca 45. szám alatt. Az üzlet hétköznap 10.00-12.00 valamint 14.30-17.00 óra között, míg szombaton 9.00-12.00 óra között van nyitva. Telefonon a 30/3242104-es számon lehet érdeklődni.

Kodácz Csengele