A anyai ágon tősgyökeres hódmezővásárhelyi gyógyszerész apja Csörötnekről származott el, ő pedig a Szabadság téren gyerekeskedett, barátaival gyakran játszottak indiános, fociztak, fogóztak. Iskolaévei több intézményben teltek, úgy hozta a sors, hogy a Központi Iskolában, a Domonkos Rendi Zárda iskolájában, a Tanítóképző gyakorló iskolájában, valamint az akkori Sztálin utcai iskolában is tanult. A gimnáziumi éveit a Kossuth Zsuzsa Leánygimnáziumban töltötte.

Szabadidejét gyakran a patikájukban töltötte, öccsével már korán megtanulták, mit és hogyan szabad: rá volt bízva időnként a desztilláló készülék, és jutalomként szőlőcukorból tablettát is készíthettek. Az idilli életet az államosítás szakította meg: patikájukból úgy tették ki, hogy még a személyes holmijukat sem hozhatták el, öccse kiságya is ott maradt. Apja Győr-Moson-Sopron megyében kapott megyei helyettes gyógyszerész állást, anyja is távol kapott munkát, így a gyerekek maradtak a nagyszülőkkel.

A gimnázium után tovább folyt a kontraszelekció: négy alkalommal is eredménytelenül felvételizett az egyetem gyógyszerész karára, közben volt gyógyszertárban takarító, gyógyszertári asszisztens jelölt a szegedi Kígyó Patikában. Végül a szakma ráhatásával mégis felvették.

Későbbi férjét a vásárhelyi strandon ismerte meg, mint mondta, akkor még a fiúk udvaroltak – ez hét évig tartott, de az egyetemi diplomáját már férjezetten szerezte meg. Több gyógyszertárban dolgozott, de a legmeghatározóbb az a 25 év volt, amit a vásárhelyi kórház gyógyszertárában dolgozott. Mint mondta, akkor ott igazi csapatmunka volt, első a beteg volt, és ha egy gyógyszer kellett, akkor volt, beszerezték. Ezeket erősítette meg több, a műsorba telefonon bekapcsolódó hallgató is.

1995-ös nyugdíjazása után, a privatizáció idején döntött úgy, hogy megvásárolja egykori patikájukat, ha már senki sem pályázik rá. Az óta is ő üzemelteti, és vallja, hogy a beteget minden körülmények között tisztelni, és első sorban segíteni kell, és elmondani, hogy azt a gyógyszert hogyan, mikor, milyen beosztásban kell szedni, és mivel ne szedje együtt – ez a feladata, mert nem eladó, hanem gyógyszerész.

Molnár Attila