Hogyan lehet több szabadideje egy vállalkozónak, vezetőnek? Tánczos János cégműködtetési tanácsadó szerint csak akkor van esély a szabadidőre vállalkozóként, vezetőként, ha néhány fontos szabályt betart. Nézzük ezeket sorban!

1. A vállalkozás, vagy az irányított terület: olyan megtervezett struktúra alapján működik, amelyben mindenki ismeri a saját feladatai, a mások lényeges tevékenységeit, és minden feladatnak megbízott felelőse van.

2. Ha a munkatársak ismerik a vállalkozás működésének céljait, és annak megvalósítása érdekében összedolgoznak.

3. Valós piaci ismereteken alapuló üzleti terve van.

4. Tudja, hogyan nevelhet ki vezetőtársakat, vagy az utódját.

5. Milyen piacokon kell jelen lennie, és hogyan teheti azt meg folyamatosan.

6. Olyan gazdálkodási rendszere van, amely biztosítja a fizetőképesség mellett a tartalékokat.

7. Rugalmas termelést-szolgáltatást tud működtetni, amely a pillanatnyi igényeket a vevők megelégedésére ki tudja szolgálni.

8. Elegendő kontrollja van ahhoz, hogy észre vegye a nem megfelelő működést, lássa melyik szervezeti egység hogyan dolgozik, merre tart.

Ha ezeket a pontokat megvalósítjuk, akkor vezetőként tervezhető szabadidővel rendelkezünk majd a szakember szerint.

Sokszor nagy dilemmát okoz, hogy hol, hogyan és milyen szempontok alapján keressünk munkatársakat! Tóth Erzsébet cégbiztonsági tanácsadó szerint az első és talán legfontosabb az, hogy a lehető legpontosabban fogalmazzuk meg, kire van szükségünk, valamint az, hogy átgondoljuk, egyáltalán megtehetjük-e, hogy valóban felvegyünk valakit. Ezt követően hirdetést adunk fel, attól függően, hogy mennyire speciális területre keresünk munkatársat, annak megfelelő helyen.

Fontos, hogy milyen szöveggel adjuk fel hirdetésünket. Ha nagyon aprólékosan meghatározzuk, hogy kit keresünk, azok, akik nem felelnek meg minden feltételnek, nem fognak jelentkezni és lehet, hogy egy egyébként jelentéktelen feltétel miatt elveszítjük a legjobb szakember jelöltet.

Ha nagyon felületesen fogalmazunk és csak a legalapvetőbb elvárásokat nevezzük meg, rengeteg jelentkező lesz. Sokszor beválik a „szájról szájra” munkatárskeresés is, ilyenkor mindenkinek mondjuk el, hogy kit keresünk, soha nem lehet tudni kinek a szomszédja, fia, ismerőse keres éppen ilyen munkahelyet.

Tóth Erzsébet cégvezetőként elmondta, a szakmai tapasztalaton kívül ő egy másik szempontot is figyelembe vesz, méghozzá azt, hogy a munkavállaló nála akarjon dolgozni és mindamellett dolgozni is akarjon.

Egy jó munkatárs megkeresésébe, kiválasztásába, betanításába sok energiát fektetünk, ha jól csináljuk, megéri, ha nem, elég sokba tud kerülni nekünk munkaadóknak a tanulópénz. Érdemes tehát odafigyelni!

Aki szeretne bővebben tájékozódni a téma iránt, vagy kérdése van, az keresse fel a Háttér Információs és Tanácsadó Kft. honlapját, a www.hatteradatok.hu internetes portált.

Háttérhírek legközelebb november 13-án, kedden 15.15-től jelentkezik, akkor utánajárunk annak, hogy hogyan tudhatunk meg többet a jelentkezőről, valamint annak, hogy milyen egy sikeres felvételi interjú a munkáltató nézőpontjából!

Kodácz Csengele