A mezőgazdasági projektben a betakarítások jelenleg is zajlanak – mondta el Farkas Zoltán, a Városüzemeltetési csoport vezetője, akivel a Szabadság utcán végzett munkálatokról is beszélgettünk.

A Szabadság utcának van egy olyan szakasza, ahol járdalappal volt kiburkolva a csatorna oldala. Ez az elmúlt harminc év alatt már nagyon megromlott, a járdalapok teljesen összeborultak, míg az átereszek eltömődtek, így a vízelvezetést sem tudta már biztosítani a csatorna – mondta Farkas Zoltán.

A csatorna felújítása jelenleg is zajlik, melyet a Startmunka program keretében valósítanak meg. A Szabadság utca közel 400 méteres szakaszán már kicserélték az átereszeket, elbontották a meglévő járdalapokat, valamint elő fejet betonoztak a bejárókhoz. A munkálatok kétharmadánál tartunk, de közel kéthét múlva teljesen kész leszünk – fogalmazott a városüzemeltetési csoport vezetője.

Mindezek mellett a tavasszal a mezőgazdasági és a belterületi utak karbantartása folyt. Glédereztek, tárcsáztak, valamint levágták az utakra benövő faágakat is, míg a nyár folyamán nagy erőket mozgósítottak a parlagfű irtásra.

Összesen negyven főt foglalkoztatunk a projektekben, melyeket szeretnénk a jövőben is újraindítani – zárta Farkas Zoltán.

Antal Sándor